INTE GRÅTA

kära dabok:


Jag är en väldigt känslosam person.
En person som har väldigt nära till skrattet och nästan lika nära till gråten och ilskan.

Jag kan skratta till dåliga reklamsnuttar, jag kan skratta när jag lagar mat i min ensamhet, jag kan skratta av en härlig kommentar på facebook eller ett gammalt sms som jag inte läst på länge och jag kan skratta av en konstig tanke jag precis tänkt. (Och allt detta tänker jag fortsätta med.)

Jag kan gråta till en fin låt, jag kan gråta till lyxfällan och So you think you can dance eller till en reklam om barnen som behöver hjälp i något u-land.

Innan jul bestämde jag mig för att jag inte ska gråta mer, iaf inte tills det verkligen är värt det. Jag bestämde mig för detta av många anledningar: Ett sätt att sluta tycka synd om mig själv (vilket jag gör ibland), det är också ett sätt att se hur jag själv kommer bli som människa... kommer mina känslor flyttas över på någonting annat? och isf vaddå? kommer jag bli argare? gladare? eller starkare? Det är också ett sätt att förstå vad som är viktigt och låta tårarna visa när det är viktigt.Jag har alltså inte gråtit på mer än SEX veckor. Det är rekord för mig tror jag.
Den viktigaste insikten jag fått är att det finns ju faktiskt ingenting att gråta över.
Världen kan vara hård och kall och grym i många fall, men världen är trots det fylld av färger, känslor och varma människor som gör världen alldeles fulkomligt underbart Vacker.Tänk på det om ni har en tung dag.
Trevlig helg på er alla.

FETAOST-FYLLDA TOMATER

Fetaostfyllda tomater inlindade i bacon. Det är precis vad det låter som.

Matvaror:
Tomater
Fetaost
BaconSkär av toppen på tomaterna som man gör med en semla, gröpa ur lite av innehållet i tomaterna. Mosa fetaost och fyll tomaterna med detta och sätt på tomat"locket" igen.  Stek baconen lätt för att ge den lite krispighet, linda sedan baconen runt tomaterna. Ta flera bacon till varje tomat.

Skicka sedan in i ugnen på ca 175 grader och vänta tills tomaten blivit så pass mjuk och härlig som du själv vill ha den.

Kan ätas rakt av eller serveras med sallad, haricovert eller annat.
mumsfilibabba =)

LCHF-DEBATTEN

Jag har inte nämnt detta rakt ut tidigare men jag har kört LCHF Low Carb High Fat i snart tre veckor. Min anledning är att känna efter hur jag mår. Att gå ner i vikt är inte det viktigast utan jag är bara väldigt intresserad av hälsa och både fysiskt och mentalt välmående.
 
Den första veckan kände jag mig lite yr i samband med träning men annars har jag inte märkt av något annat än att jag faktiskt inte känner hunger, eller sötsug på samma sätt som tidigare.

Förr kunde jag Direkt efter maten känna ett sug av en liten chokladkaka eller annan sötsak. Nu känner jag inte alls något sådant sug. På dessa nästan tre veckor har jag också tappat 3 kilo säger vågen (som för mig känns som att jag har tappat utan att göra någonting alls mer än att äta gott).
Jag har då också varje lördag tagit ledigt från LCHF och ätit godis och andra kolhydrater.

Jag tycker såklart att det är kul att läsa om debatten om kolhydrater mot fett och såg först idag Kalla Faktas repotage om detta från 2008.


http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=683690 

kolla på programmet det är intressant.
Stephan Rossner jämför LCHF med uttrycket: En miljon flugor kan inte ha fel så käka dynga

Intressant va? =)
RSS 2.0