Första advent


När första ljuset tändas står julens dörr på gänt och jubelpsalmen klingar i helig tid advent.

Min syster skickade denna bekanta ramsa som sms och helt plötsligt kom så många minnen. Vi brukade läsa ramsan tillsammans och tända det första ljuset i adventljusstaken. Det var en tid då middagar med familjen var en självklarhet, då julen inte bara var på julafton, då man kunde klämma på julklapparna flera dagar i förväg och fick öppna minipaket på julkalendern på väggen.

Dessa minnen i kombination med glädjen att få en sån fin tanke skickad av min syster fick mej att fälla några tårar, både av glädje och sorg. Glädjen för att jag har så fina minnen och så fin syster men lite sorg för att den tiden som var nu är förbi och att jag då ogden för givet. Middagar med familjen har nu blivit en lyx jag inte blir unnad allt för ofta när jag inte längre bor i samma stad, julen består av jobb alla dagar förutom julafton vilket också blir den dag då jag får sitta på ett tåg för att ta mej hem till familjen. Jag kommer inte att hinna se granen mer än julafton och juldagen.. själva har vi inte plats med någon gran och små paket att öppna dagarn innan julafton som en julkalender har jag nu blivit för stor för.

Dagarna går fort... åren går fort... tiden rinner iväg och helt plötsligt är den verklighet man alltid levt i inte längre där... man vaknar upp och undrar var man är någonstans. Det behöver inte betyda att man inte njuter av den verklighet man nu hamnat i, men det handlar om att man kan längta tillbaka till den verklighet man alltid trodde skulle finnas där... det liv som man så naivt tog för givet.....


fin bild

Nycklar!

Fan va trött man blir på sej själv... nu har jag fixat fyra nya nycklar till Eriks lägenhet.. usch.
det tog tio minuter för dem och kostade 640 :- det är ju fan mer än denhär klänningen som jag också slog till med att köpa idag

Stylebystars.comFår vi se hur den sitter på mej sen då.. har köpt en liknande jacka som hon har på bilden också.. så vi får hoppas att det hinner komma i veckan för då blir det denna klänning jag har på mej på julbordet nästa lördag =)

Ikväll blir det pizza och Idol =)

Flyga drake

Boktips som säkert många redan nämnt och tjatat om att man bara måste läsa Flyga drake av Khaled Hosseini. Det är en bok som handlar om en pojkes uppväxt i Kabul. Det kanske inte låter speciellt spännande men boken har så många inslag av kärlek, hat, skam, lögner, lojalitet och mycket mer. Man blir liksom förvånad över hur boken kan gripa tag i en och vägra släppa taget. Man kan läsa den för att känna sej allmänbildad eftersom det är en bok som man bara ska ha läst eller så kan man välja att läsa den för att få både förståelse och insikt i en värld som för oss i sverige många gånger är helt främmande. Den är lättläst och bara helt underbar. LÄS!

Om någon sett filmen så får de gärna säga om den är bra eller värd att se. Själv är jag livrädd att förstöra bokens magi och vågar därför inte se filmen, tyvärr.
RSS 2.0