SPENATSOPPA
1 st | gul lök(ar) | |
400 gram | fryst spenat | |
100 gram | gröna ärtor | |
7 dl | mjölk | |
1 st | grönsaksbuljongtärning(ar) | |
4 st | ägg | |
150 gram | bacon, magert | |
salt | ||
peppar |
För fyra personer!
1. Tina spenaten. Skala, hacka och fräs löken i lite smör i en kastrull. Tillsätt mjölken, buljongtärningen, tinad spenat och ärtor. Låt koka upp och småputtra 5-10 minuter.
2. Mixa soppan med stavmixer eller kör den i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
3. Strimla och stek baconet knaprigt.
4. Koka äggen (ca 6-7 minuter för hårdkokta ägg). Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor.
Receptet kommer från
www.tasteline.com
ärtorna och spenaten som ska tina
SÅÅÅÅ GOD =)
Haha du och din ålderdomshemsmat (okej okej trendmat då ;)
Du får alltid vara med vettu, du hör ju till nu =)