SPENATSOPPA

1 st  gul lök(ar)
400 gram  fryst spenat
100 gram  gröna ärtor
7 dl  mjölk
1 st  grönsaksbuljongtärning(ar)
4 st  ägg
150 gram  bacon, magert
  salt
  peppar


För fyra personer!

1. Tina spenaten. Skala, hacka och fräs löken i lite smör i en kastrull. Tillsätt mjölken, buljongtärningen, tinad spenat och ärtor. Låt koka upp och småputtra 5-10 minuter.

2. Mixa soppan med stavmixer eller kör den i matberedare. Smaka av med salt och peppar.

3. Strimla och stek baconet knaprigt.

4. Koka äggen (ca 6-7 minuter för hårdkokta ägg). Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor.


Receptet kommer från
www.tasteline.com



ärtorna och spenaten som ska tina



SÅÅÅÅ GOD =)
Anonym
2009-01-19 @ 18:17:06

Haha du och din ålderdomshemsmat (okej okej trendmat då ;)



Du får alltid vara med vettu, du hör ju till nu =)

emeliecarin
2009-01-19 @ 19:26:25
URL: http://emeliecarin.blogg.se/

Svar: Tack så jättemycket! Va glad jag blir! :D




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0